Zdrowa tarta owocowa

Zaczyna się sezon na jabłka, więc warto zmienić podane owoce na te, które są właśnie dostępne.


SPÓD :
- 100 g płatków jaglanych,
- 20 g mąki kokosowej,
- 30 g płatków owsianych,
- 50 g masła orzechowego,
- 100 g daktyli.
WYKONANIE:
- Daktyle zalać wodą, na 10 minut.
- Płatki owsiane oraz jaglane zmielić na mąkę.
- Po 10 minutach odcedzić daktyle ( ale nie wyciskać z nich wody ).
- Wszystkie składniki zblendować na jednolitą masę. W razie czego dodać odrobinę wody, masa ma być jak na kruche ciasto przystało, nie za mokre nie za suche.
- Powstałe ciasto wyłożyć na spód tortownicy.
- Piec 15 minut w temperaturze 180*.
- Po tym czasie dodać ulubione owoce na wierzch. U mnie mus jabłkowy + wiśnie, czereśnie, truskawki, jagody, ale odmrożone, wiec wycisnęłam z nich nadmiar soku i dodałam miodu.
- Do piekarnika na 20 minut 180*

SMACZNEGO


Polecane przez autora:
Zobacz wszystkie »
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Najnowsze

Pyszne źródła magnezu
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł ma 2 komentarze
Pokaż wszystkie komentarze