FIT RAFAELLO Z KASZY JAGLANEJ

Dzisiaj kontynuuję moją miłość do kaszy jaglanej. Na słodko czy wytrawnie, kocham ją niezmiernie! Równie dużą sympatią darzę kokosa, więc raffaello to idealne połączenie dla takiego łasucha jak ja! I może ktoś z was się skusi... Polecam!


SKŁADNIKI:
- 50g kaszy jaglanej
- 230ml wrzątku
- 40g miodu
- 50g wiórek kokosowych (+ do obtoczenia kulek)
- 30 g mąki kokosowej (możesz zastąpić inną)
Przepisy z kaszą w roli głównej
WYKONANIE:
1. Kaszę jaglaną zalewamy na minutę wrzątkiem (ok 10ml, tylko żeby zakryć). Wylewamy wodę (odcedzamy) i zaczynamy gotować (z 230ml wody) do momentu aż kasza wchłonie dokładnie cały płyn.
2. Kasze pozostawiamy do ostygnięcia.
3. Po tym czasie dodajemy resztę składników, dokładnie mieszamy, próbujemy (ewentualnie dosładzamy) i lepimy kulki.
SMACZNEGO!

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Ten artykuł ma 8 komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze