FIT RAFAELLO Z KASZY JAGLANEJ
ALEKSANDRA ZIELIŃSKA • dawno temu • 8 komentarzyDzisiaj kontynuuję moją miłość do kaszy jaglanej. Na słodko czy wytrawnie, kocham ją niezmiernie! Równie dużą sympatią darzę kokosa, więc raffaello to idealne połączenie dla takiego łasucha jak ja! I może ktoś z was się skusi... Polecam!
SKŁADNIKI:
- 50g kaszy jaglanej
- 230ml wrzątku
- 40g miodu
- 50g wiórek kokosowych (+ do obtoczenia kulek)
- 30 g mąki kokosowej (możesz zastąpić inną)
WYKONANIE:
1. Kaszę jaglaną zalewamy na minutę wrzątkiem (ok 10ml, tylko żeby zakryć). Wylewamy wodę (odcedzamy) i zaczynamy gotować (z 230ml wody) do momentu aż kasza wchłonie dokładnie cały płyn.
2. Kasze pozostawiamy do ostygnięcia.
3. Po tym czasie dodajemy resztę składników, dokładnie mieszamy, próbujemy (ewentualnie dosładzamy) i lepimy kulki.
SMACZNEGO!
Ten artykuł ma 8 komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze