Zdrowe ciasto z kaszy
ALEKSANDRA ZIELIŃSKA • dawno temu • 16 komentarzyCiasto z kaszy jaglanej o smaku bananowym - ktoś chętny?
SKŁADNIKI:
- kasza jaglana: ½ szklanki (100 g);
- wrząca woda: 1,5 szklanki;
- mleko roślinne: ½ szklanki;
- kakao: 20 g;
- banan: 1 sztuka;
- olej kokosowy: 5 g;
- ksylitol: ¼ szklanki (można słodzić czymś innym, np. miodem).
WYKONANIE:
Kaszę płuczemy wrzącą wodą, następnie zalewamy 1,5 szklanki (również wrzątku) i gotujemy do wchłonięcia. Dodajemy resztę składników i dokładnie blendujemy. Masę przelewamy do blachy i pieczemy 30 min w 180 st. C. Studzimy i wkładamy na min. 2 godz. do lodówki. Smacznego!
Ten artykuł ma 16 komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze