KNEDLE Z KASZY JAGLANEJ
![Aleksandra Zielińska](https://i.wpimg.pl/20x20/m.fitness.wp.pl/img-20160306-151850-1f481540bddc.jpg)
Kasza jaglana to jedna z najwdzięczniejszych kasz! Można z niej wyczarować zarówno wytrawne, jak i słodkie dania! Często gości na moim talerzu, dzisiaj w roli knedelków!
![](https://i.wpimg.pl/730x0/m.fitness.wp.pl/13615337-110789485927566-aff481c.jpg)
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
KNEDLE Z KASZY JAGLANEJ!
Składniki:
- 100 g suchej kaszy jaglanej
- 3–4 płaskie łyżki budyniu w proszku bez cukru
- 2 łyżki płatków jaglanych zmiksowanych na mąkę
- 2–3 łyżki miodu
- 1 łyżeczka rozpuszczonego oleju kokosowego
dodatkowo:
- garść małych truskawek (bądz innych owoców)
- 1 łyżeczka rozpuszczonego oleju kokosowego
Sposób przygotowania:
- kaszę zalewamy wrzącą wodą i gotujemy do miękkości. Następnie odstawiamy i lekko studzimy (kasza musi być ciepła)
- do kaszy dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto (musi powstać zwarta kula)
- lekko zwilrzamy dłonie, urywamy po kawału ciasta, rozpłaszczamy je na dłoni i nakładamy po jednej małej truskawce i zlepiamy
- do garnka nalewamy wodę, dodajemy szczyptę soli oraz łyżeczkę oleju kokosowego
- knedle gotujemy w wrzącej wodzie około 3–4 mini wyciągamy!
Podajemy z ulubionymi owocami, bądź jogurtem!
Smacznego!
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Najnowsze
![Pyszne źródła magnezu](https://i.wpimg.pl/95x95/m.fitness.wp.pl/adobestock-206755030-1-8394b8c77.jpg)
Pyszne źródła magnezu
MATERIAŁ PROMOCYJNY![Rowery – połącz pasję ze zdrowym trybem życia](https://i.wpimg.pl/95x95/m.fitness.wp.pl/20240627072721-g6409d328-6dd1aa4.jpg)
Ten artykuł ma 8 komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze