Zdrowe ciasto z kaszy

Ciasto z kaszy jaglanej o smaku bananowym - ktoś chętny?

SKŁADNIKI:

  • kasza jaglana: ½ szklanki (100 g);
  • wrząca woda: 1,5 szklanki;
  • mleko roślinne: ½ szklanki;
  • kakao: 20 g;
  • banan: 1 sztuka;
  • olej kokosowy: 5 g;
  • ksylitol: ¼ szklanki (można słodzić czymś innym, np. miodem).

WYKONANIE:
Kaszę płuczemy wrzącą wodą, następnie zalewamy 1,5 szklanki (również wrzątku) i gotujemy do wchłonięcia. Dodajemy resztę składników i dokładnie blendujemy. Masę przelewamy do blachy i pieczemy 30 min w 180 st. C. Studzimy i wkładamy na min. 2 godz. do lodówki. Smacznego!

Zobacz również: Oleje roślinne - sekret zdrowia i urody

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Najlepsze orzechy na utratę wagi Fit ciasto marchewkowe Wegańskie ciasteczka Dietetyczne brownie z kaszy jaglanej Czekoladowe raw cake Odchudzające przepisy: jajko zapiekane w awokado Jak przygotować zdrowe i białkowe naleśniki? Wiosenne sałatki, od których nie przytyjesz Brownie z batatem i rodzynkami 6 przepisów na odchudzające sałatki Zdrowe dania, które możesz przygotować w 10 minut (a nawet szybciej) Fantazja fasolowa Szybkie naleśniki bez mąki Jakie węglowodany jeść na diecie? Jakie ryby jeść podczas odchudzania? Migdały – idealne orzechy dla osób na diecie Fit Wielkanoc: jajka na trzy sposoby Pasztet idealny z zielonej soczewicy z rozmarynem i żurawiną Dlaczego warto jeść jajka na diecie? Zdrowy krem czekoladowo-orzechowy Przepis na dietetyczny żurek Mocno wędzony pasztet z kaszą jaglaną, kiszoną kapustą i grzybami Fit babka Trzymaj linię na Wielkanoc

Popularne w tym tygodniu:

Fit ciasto marchewkowe AWOKADO egzotyczny cud zdrowia ! Zdrowe wegańskie "monte" Granat i jego właściwości lecznicze Sok pomidorowy - składniki odżywcze, właściwości odchudzające, właściwości upiększające Śniadanie na przywrócenie równowagi kwasowo-zasadowej w organizmie, czyli JAGLANKA w roli głównej Śniadanie, dzięki któremu zjesz na obiad 30 proc. mniej Gorąca woda – najtańszy lek świata Najlepsze orzechy na utratę wagi Zdrowe desery Ewy Chodakowskiej bez mleka zwierzęcego i jego pochodnych Rabarbar- czy warto go jeść ? Właściwości maślanki